23 - 25 april: Landschapslaboratoria: High Tech, High Green

23-04 / 25-04

Landschapstriënnale 2021 van start in regio Eindhoven en Oirschot

Op vrijdag 23 april 2021 opent het Living Lab: High Tech, High Green aan de Groene Corridor live vanaf de Brainport Industries Campus met een feestelijk programma. Tijdens dit programma is een voorproefje te zien van wat de Groene Corridor te bieden heeft.

De Groene Corridor brengt stad en platteland bij elkaar en laat je het beste van twee werelden beleven. De gemeente Eindhoven, gemeente Oirschot en Brabants Landschap gaan de 14 kilometer lange Groene Corridor de komende jaren verder verfraaien en ontwikkelen.

Tijdens de online conferentie High Tech High Green op vrijdag 23 april kan men de gehele dag kennis maken met de Groene Corridor. Er wordt uitgebreid gesproken over op welke manier overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners kunnen bijdragen aan de doorontwikkeling van het landschap aan dit gebied tussen Eindhoven en Oirschot.

De online conferentie High Tech High Green start om 09:00 uur. Na een welkomstwoord door dagvoorzitter Renske Visscher, regiodirecteur IVN Natuureducatie, en digitale opening van de Loopgraaf voor de Vrede, worden er verschillende break-out rooms georganiseerd. Bij de break-out sessies kan men kiezen uit uiteenlopende thema’s. 

Nieuwsgierig naar de creatieve ideeën die bedacht zijn om Van Gogh meer te kunnen beleven in het landschap? Luister dan naar de pitches van jongeren. Zij nemen je mee in hun innovatieve ideeën. Benieuwd naar wat kennis over het ontstaan van het landschap kan betekenen bij de beleving daarvan? Volg dan het Project Landing Webinar. Liever zelf aan de slag tijdens een unieke kookworkshop met een wel heel speciaal ingrediënt? Meld je dan aan voor de kookworkshop en haal van tevoren je bijzondere ingrediënt bij één van de afhaalpunten.

De sprekers stellen zich voor op www.hightechhighgreen.nl. Ook is hier het volledige dagprogramma te vinden en kunt u zich aanmelden voor de kookworkshop.