Oirspronkelijk 'n Appel

Oirspronkelijk 'n Appel
Vanwege het succes van de eerste test batch van het Appel Radler bier is er een nieuwe batch van het Appel Radler bier gemaakt! Het biertje is een perfecte mix van volgens traditie gebrouwen tarwebier en 100% puur appelsap in samenwerking met Vandeoirsprong en de Philips Fruittuin. Heb je interesse om dit prachtige bier toe te voegen aan je assortiment en het voor een mooi prijsje in te kopen, laat het dan even weten! Het is namelijk het perfecte zomerbiertje voor op het terras.

De brouwerij
Bier brouwen. Dat is wat ze doen. Waar ze echt goed in zijn. Dat doen ze met liefde. Met aandacht. Met kennis van zaken. Maar ook met vers water uit hun eigen bron. Maar vooral met het meesterschap van hun jonge, ambitieuze brouwer. Die combineert de kennis en de smaak van nu met de bijna vier eeuwen kennis en ervaring die in de geschiedenis van de brouwerij zit. Dat is het DNA. Daarom heten ze Vandeoirsprong. Dat proef je. In al hun bieren.

Weizen bier
Een prachtig tarwebier door de brouwer volgens de typische Duitse regels en traditie gebrouwen. Licht, goed doordrinkbaar bier met precies de goede fruit tinten. Vol en romig van smaak. Proeven is geloven.

Het appelsap
De Philips Fruittuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van 12 hectare met appel-, peren- en pruimenbomen. Ze telen het fruit met respect voor de natuur. Nuttige insecten bestrijden de schadelijke. Het appelsap dat is toegevoegd is 100% puur appelsap.

De naam van het bier
Oirspronkelijk ’n Appel is de naam van het bier. En In het etiket zit een verwijzing naar de appel en naar de Basiliek in Oirschot.