Ondernemen aan de Groene Corridor

Een prijsvraag voor start-ups en ondernemers die mogelijkheden zien aan de Groene Corridor, graag vernieuwende concepten bedenken en duurzaam doen.

Met de ontwikkeling van de Groene Corridor tot een aantrekkelijke groene verbinding ontstaan er kansen voor nieuw ondernemerschap. Alle ideeën die de beleefbaarheid van de Groene Corridor versterken en een aantrekkelijk aanbod bieden voor bezoekers en passanten zijn welkom. Ondernemers met een origineel en haalbaar plan werden uitgedaagd mee te doen aan de prijsvraag “Ondernemen aan de Groene Corridor”. De prijsvraag stond open voor  zowel start-ups als bestaande ondernemingen met een nieuw concept. Na twee selectierondes werden uit 22 inzendingen de meest kansrijke plannen geselecteerd. De indieners van deze plannen werden in het vervolgtraject op diverse manieren ondersteund en geadviseerd bij de uitwerking en realisatie van hun plannen. Inmiddels zijn de plannen reeds gerealiseerd:

  • Ploegentijdrit Groene Corridor: teams van maximaal 5 wielrenners vertrekken iedere paar minuten vanaf de Mispelhoef (Eindhoven) in één streep op een volledig afgesloten autovrij parcours naar de Eindhovensedijk (Oirschot) waar gekeerd wordt en dezelfde route terug wordt afgelegd naar de finish in Eindhoven. Deze spectaculaire wielerrit vond plaats in 2018, 2019 en is gepland voor 2020.
    www.ploegentijdritgroenecorridor.nl.
  • Het Groene Woud-ei, een bijzonder smakelijk ei van vrije-uitloopkippen, die in een natuurlijke omgeving rond­scharrelen aan de Groene Corridor. De hennen kunnen zo in de buitenlucht ongestoord op zoek naar hun natuurlijke voeding: granen en zaden, gras en kruiden en kevers en torren. Het Groene Woud-ei wordt verkocht vanuit de ei-automaat, die steeds bij de locatie staat waar de kippen verblijven. Zo kun je altijd kakel­verse eieren kopen van de kippen, die je ziet rond­scharrelen aan de Groene Corridor.
    www.groenewoudei.nl 

Contact
IVN Brabant
Marieke Wingens
E m.wingens@ivn.nl 
T 088 - 5003110

IVN Brabant is partner van de Groene Corridor om de belevingswaarde van en het ondernemerschap aan de Groene Corridor te verrijken. Om dit te realiseren organiseert IVN Brabant komend jaar een aantal activiteiten, onder andere de Prijsvraag Ondernemen aan de Groene Corridor. www.ivn.nl. 

IVN Beleef de natuur!