Voucheruitreiking voor bewonersinitiatieven aan de Groene Corridor

Donderdagavond 3 november ontvingen negen bewonersinitiatieven aan de Groene Corridor een voucher ter waarden van € 250,- voor hun idee. De bijeenkomst vond plaats bij het Hoofdkwartier van Drents Dorp in Eindhoven. In totaal werden 30 ideeën ingediend. In het voorjaar van 2017 volgt nog een nieuwe ronde, waarin goede ideeën van bewoners en buurtorganisaties beloond worden met een voucher. Wil je een idee indienen, klik dan hier.

Winnende initiatieven
De voucherontvangers dienden ideeën in voor bijvoorbeeld sportieve locaties zoals een urban sportpark, een sportieve afspreekplek met tribune aan het kanaal in Oirschot en een beweegtuin voor ouderen. Ook zijn er initiatiefnemers die een ontdektuin en picknicktuin willen realiseren en langs de hele Groene Corridor willen struinen en geluksmomentjes aanbieden tot een wandeldoosje met thematische wandelkaartjes. Van de winnaars kwamen vier indieners uit Oirschot en vijf uit Eindhoven. De indieners waren sportverenigingen, designers, buurtverenigingen, ondernemers en particulieren.

Goede ideeën indienen
De Groene Corridor daagt omwonenden en gebruikers van de Groene Corridor nog steeds uit om te komen met nieuwe ideeën en (buurt)initiatieven. Initiatieven die de beleefbaarheid van de Groene Corridor versterken en de omgeving van de Groene Corridor nog mooier en leuker maken. Mensen die een idee hebben kunnen hier bekijken hoe ze dit kunnen indienen. Goede initiatieven krijgen van de partners van de Groene Corridor ondersteuning via een kleine financiële bijdrage en advies en samenwerking bij de realisatie van het idee. In het voorjaar van 2017 volgt een nieuwe ronde om plannen in te dienen en kans te maken op een voucher.