De Groene Corridor

Waar stad en platteland elkaar ontmoeten

Even tot rust komen in de natuur, genieten van de heerlijkste streekproducten én je verwonderen over het nieuwste design. Dat alles beleef je aan de Groene Corridor. Een aantrekkelijke groene verbinding tussen hartje Eindhoven, de historische markt in Oirschot en Nationaal Landschap Het Groene Woud. De Groene Corridor brengt stad en platteland bij elkaar en laat je het beste van twee werelden beleven.

De gemeente Eindhoven, gemeente Oirschot en Brabants Landschap gaan de 14 kilometer lange Groene Corridor de komende jaren verder verfraaien en ontwikkelen. Met meer groen, beleving en recreatiemogelijkheden. Dat maakt Oirschot en Eindhoven en omgeving nog aantrekkelijker om te wonen, werken, ondernemen en recreëren.

In Eindhoven is een deel van de Groene Corridor al gereed. Op Strijp S zijn platanen geplant en een deel van de Oirschotsedijk is autoluw gemaakt. Hier valt ook al van alles te beleven. De komende jaren krijgt ook de Zwaanstraat een groenere uitstraling. En er zijn nog volop kansen en ideeën voor nieuwe initiatieven.

Ook in Oirschot staat een aantal concrete plannen op stapel. Zo krijgt het poortgebouw van Defensie een nieuwe recreatieve bestemming en zijn er ideeën voor een uitkijktoren. Daarnaast wordt het historische legerkamp uit 1831 op de Oirschotse Heide zichtbaar en beleefbaar gemaakt. En vanaf 2018 fiets of wandel je via een nieuwe brug over het Wilhelminakanaal vanaf de Eindhovensedijk zo de mooie historische dorpskern van Oirschot binnen.

De Groene Corridor is er voor iedereen. Heb je ideeën voor groene, recreatieve of andere projecten aan de Groene Corridor?

Dan nodigen we je van harte uit om je idee met ons te delen!

Partners:

 Eindhoven RGB Liggend    Logo Brabants Landschaplogo Oirschot met pay off grootlogo Het Groene Woud

 Dit project wordt mogelijk gemaakt met financiële steun van:


 logo provincie kleur